1. Zorg voor een uitgebreid netwerk
Laat iedereen in je omgeving weten wie je bent, wat je doet en waar je dat doet. Meld je bij het sportloket of voor bewegingsinitiatieven van je gemeente. Maak duidelijk wat je vaardigheden en expertise zijn en laat dit opnemen op de internetportalen van de gemeente. Zo kunnen de gemeente en andere organisaties, maar ook potentiele deelnemers je vinden voor opdrachten, projecten en programma’s.
2. Zoek samenwerking
Ssamenwerking met collega’s, gemeente, gezondheidscentra en bedrijven kan voor extra deelnemers of opdrachten zorgen.
3. Laat je zien
Gebruik social media, maar ga ook naar sportstimuleringsbijeenkomsten, zorgprofessionals en buurtsportcoaches. Maak een website, stuur nieuwsbrieven, deel flyers uit. Bel voormalige deelnemers om te vragen hoe het gaat. Zorg dat ze jouw ambassadeurs worden. Dat is gratis reclame en tevreden deelnemers kunnen zo voor nieuwe deelnemers zorgen en jou bekender maken.
4. Maak gebruik van fondsen/subsidies
Doe mee aan subsidierondes en laat je daarbij ondersteunen door functionarissen van de gemeente. Er zijn lokale en landelijke subsidies, maar die potjes zijn snel leeg. Hou ze dus goed in de gaten en laat je goed voorlichten over de eisen. Als je daar niet aan voldoet, wordt je aanvraag meestal niet in behandeling genomen. Ook hier is het vaak een advies of zelfs vereiste om een samenwerkingsverband aan te gaan. Voordeel is dat je dan niet alles zelf hoeft te bedenken.
5. Borg je professionaliteit
Houd je kennis op peil en blijf jezelf ontwikkelen. Als je zorgt dat je opvalt door je expertise, professionaliteit en zorgvuldigheid heb je meer kans dat je wordt gezien. KWbN kan je daar zeker bij ondersteunen.