Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Lid worden

Nieuws

Pilot carpooltool 'Slinger' afgelopen: hoe nu verder?

In onze voortdurende zoektocht naar duurzame oplossingen heeft KWbN samen met NOC*NSF de carpooltool 'Slinger' getest. Deze innovatieve tool is bedoeld om het reizen naar wandeltochten te verduurzamen door carpoolen te faciliteren. Nu de pilot is afgerond, is het tijd om de resultaten te evalueren en de toekomst te overwegen.

Carpoolen

Evaluatie pilot carpooltool 'Slinger'

Bij KWbN zetten we ons in voor een duurzamer Nederland, en de recente pilot van de carpooltool 'Slinger' is een stap in die richting. Samen met NOC*NSF hebben we geprobeerd wandelaars een platform te bieden waarmee ze efficiënter konden reizen naar hun wandeltochten. Het doel is helder: de CO2-uitstoot verminderen en parkeerproblemen bij startlocaties aanpakken. Ondanks de goede intenties en de voordelen voor zowel het milieu als de deelnemers, heeft de pilot niet de resultaten opgeleverd die we hadden verwacht.

Mogelijkheden voor verbetering

Momenteel bespreken KWbN, Slinger en NOC*NSF de mogelijkheden voor een vervolg van de tool. Hoewel de pilot niet volledig aan de verwachtingen voldeed, blijft er geloof in het potentieel van Slinger als duurzaam alternatief voor het individueel autorijden naar evenementen. We geloven dat samen reizen niet alleen het milieu ten goede komt, maar ook de ervaring van de deelnemers verrijkt. We onderzoeken nu hoe we de tool kunnen optimaliseren om deze beter aan te laten sluiten bij de wensen van wandelaars en organisatoren.

Blik op de toekomst

De toekomst van de samenwerking met Slinger is nog niet zeker, maar onze inzet voor duurzaamheid blijft onverminderd. Of de carpooltool nu doorgaat of niet, we blijven zoeken naar manieren om wandeltochten groener en toegankelijker te maken. We nodigen wandelorganisaties en deelnemers uit om mee te denken en bij te dragen aan een duurzamere manier van verplaatsen, zodat we samen kunnen blijven genieten van de natuur op een verantwoorde manier.

Zodra er een update is over de voortgang van de samenwerking met carpooltool 'Slinger', lees je dat terug in de nieuwsbrief voor lidorganisaties.